Bar's Leaks Stop Leak Range in Sweden & Norway

Bar´s nyheter stoppar läckor i bilen

Pressmeddelande   •   Apr 05, 2017 11:51 CEST   •   See the Full Article

Bar´s nya produkter tätar både växellåda, styrservo och topplockspackning. Med dessa nyheter utökas Bar´s världsledande och starka sortiment inom stopp- och läckprodukter.

Det handlar om fem nyheter som alla tätar, stoppar, reparerar och förebygger läckor i styrservosystem, växellådor, topplockspackningar samt tar bort avgasproblem.

– Bar´s tätningslösningar är unika och har till exempel under lång tid levererats i kylarsystemen från fabrik hos alla stora amerikanska biltillverkare, säger Jonas Björkroth, produktchef på SEAB, som är distributör för Bar´s i Skandinavien.

Bar´s Power Steering Stop Leak stoppar, reparerar och förebygger läckage i styrservosystem. Medlet är speciellt framtaget för att reparera o-ringar och tätningar samt förlänga livet för komponenter i styrservosystemet. Kan användas med alla typer av styrservooljor.

Bar´s Manual Transmission Stop Leak är ett tätnings- och tillsatsmedel för manuella växellådor som stoppar oljeläckage genom att reparera gamla torkade packningar och tätningar. Medlet förebygger läckor och lägger även en skyddande oljefilm på kuggar och drev vilket minskar risken för slitage. Tillsatsmedlet underlättar och avhjälper även vid tröga växlingar och fungerar ihop med alla sorters transmissionsoljor.

Bar´s Automatic Transmission Stop Leak är ett tätningsmedel för automatiska växellådor som hindrar oljeläckor genom att reparera och förnya gamla torkade tätningar och packningar. Medlet förebygger framtida läckage och kan användas tillsammans med alla transmissionsoljor.

Bar´s Head Gasket Repair One Step ger permanent tätning av topplockspackningar. Medlet reparerar sprickor och stoppar läckor i trasiga toppar eller huvudpackningar. Det tillsätts direkt i kylarvätskan i motorn och kan användas i vattenkylda bensin- och dieselmotorer. Head Gasket Repair innehåller en kombination av olika förstärkta tätningspartiklar, inklusive Bar´s Rhizex, samt natriumsilikat som tillsammans tränger in i sprickor och springor och tätar läckaget permanent.

Bar´s No Smoke Engine Oil Treatment är en oljetillsats som minskar och tar bort problem med avgaser som orsakas av beläggningar i förbränningsrummet.Innehållet består av en blandning av olika tillsatser och viskositetsförbättrare som effektivt minskar mängden olja som når förbränningskammaren via slitna kolvringar och vid antändning leder till kraftig avgasrök. Produkten förebygger avgasproblem, förbättrar oljans viskositet och är kompatibel med alla motoroljor.

Lansering:
Samtliga produkter ovan lanseras under april 2017.

För ytterligare information, kontakta:
Jonas Björkroth, produktchef SEAB, tel 08-591 499 12, jonas.bjorkroth@seab.se
Lennart Thulin, presskontakt Norsholmen AB, tel 0705-106 106, lennart.thulin@norsholmen.se

OM SEAB
SEAB etablerades på 60-talet och är idag Nordens största distributör av bilvårdsprodukter. I vår portfölj representerar vi ett stort antal starka varumärken såsom Turtle Wax, Armor All, STP, WD-40, Wunder-Baum, CorroProtect m.fl. Förutom konsumentprodukter ingår även professionella produkter och serviceanläggningar för bilvård i koncernens erbjudande. Vi sysselsätter totalt 100 personer i Norden och omsätter cirka 435 miljoner kronor per år. Huvudkontoret finns i Sigtuna. Vi tillhandahåller produkter av hög kvalitet för att vårda, bevara och skydda fordon, hem och garage. Med hjälp av starka varumärken skapar vi affärsmöjligheter, lönsamhet och tillväxt för våra samarbetspartners. www.seab.se